11 Mistakes You Should Avoid To Have Healthy Hair

What we do with our hair since bedtime, washing time, drying time, combing and all other related care influences (and much) the health of our hair.

It may seem like a silly idea, but even the pillowcase material can influence the frizz of the strands. Cotton pillowcases, for example, end up having more friction with the hair, so they can increase the frizz a little. Already the satin pillowcases are softer in their strands and tend not to cause this effect. Unfortunately, they are harder to find, so if you want to choose this type of pillowcase, you’ll probably have to make or sew it yourself.

Below you will find a list of other tips that, while simple, when followed, help keep your hair always beautiful and your hair free of double breaks and tips.

1. Choose Shampoo For Scent

Solution: Choose the shampoo kit and conditioner by your hair type. Smell or price are not the best ways to evaluate a product. Not always the most expensive or the most fragrant is what will make your hair beautiful. It is valid to go experimenting, but always opt for what is indicated for your hair type or need.

2. Wash Your Hair Too Much

Solution: Wash one day and one day, or skip two days without washing. If your hair gets too oily, try to wash only the fringe and hold it well when cooking, especially if you are going to fry some. If it is hot, making a coke or a tail also helps keep it clean longer. On the day of washing, if it is very oily, make abraid to disguise.

3. Do Not Make Hydrates Or Treatments

Solution: Bet on coconut oil fortnightly to keep hair nourished simply. Simply apply it on the whole hair (up to the root if you wish) before bed, cover the pillow with a towel and wash normally in the morning.Ideally, it should be extra virgin organic coconut oil.

4. Disembowe It Wet

Solution: Comb the hair before washing and when ironing the shampoo try not to embarrass it too much. With the conditioner, try combing gently with your fingers – but very carefully. After the bath, let it dry a little naturally and only then, use a comb. But do not force it.

5. Do Not Use A Thermal Protector Before Brushing Or

Solution: If you can, reduce the use of the dryer and the flat iron or do not use in very high temperatures.The ideal is to buy a good thermal protector and use it whenever necessary. Excessive heat can cause serious damage to the cord.

6. Make Too Much Hair Changes

Solution: If you have chosen to discolor and change hair color, wait at least 15 days and if possible, 30 days between one chemistry and another. To mitigate the effects of transformations, it is good to invest in a capillary schedule as well.

7. Attempting To Discolor Hair At Home

Solution: If you want to make an ombre, buy a product for it. The total discoloration is a bit more dangerous. Better not to risk it. But if you are unattached and want to try anyway, buy good quality products and follow the instructions.

8. Being Too Lazy To Go To The Salon

Solution: Chopping the tips is essential to maintaining healthy growth, so if you do not want to go to the salon and your hair is long enough for you to cut it yourself, trimming the tips at home may be a good idea. But be very careful not to cut too much.

9. Aggressively Twist Hair When Drying It

Solution: The ideal is to use the towel just by leaning it on the hair to remove excess water and never twist the hair with the towel. The sudden twisting motion can break the wires too much.

10. Use Too Dry Spray, Gel And Shampoo

Solution: Try to use these products at most once a week. If this is not possible, make weekly home masks to restore the oils that protect the hair and reduce the dry look that these products cause.

11. Use Very Old Thermal Appliances

Solution: Old appliances, in addition to being less economical in energy expenditure, can have very hot temperature settings and this can cause irreparable damage to the hair. It is worth checking if the device is still working properly, if not, the ideal is to exchange for a new, economical and safe for your wires.

Gallery

10 Important Hair Related Mistake That You Should Avoid To …

10 Important Hair Related Mistake That You Should Avoid To ...

Source: www.diyhomethings.com

14 things you should avoid if you have thinning hair …

14 things you should avoid if you have thinning hair ...

Source: www.goodhousekeeping.co.uk

14 things you should avoid if you have thinning hair …

14 things you should avoid if you have thinning hair ...

Source: www.goodhousekeeping.co.uk

Avoid These Common Mistakes For Beautiful Long Hair …

Avoid These Common Mistakes For Beautiful Long Hair ...

Source: trendcrown.co

Avoid these four hair mistakes to stay young

Avoid these four hair mistakes to stay young

Source: www.stayyounghealthy.com

14 things you should avoid if you have thinning hair …

14 things you should avoid if you have thinning hair ...

Source: www.goodhousekeeping.co.uk

Facts and Tips to Help Avoid DIY Hair Color Mistakes …

Facts and Tips to Help Avoid DIY Hair Color Mistakes ...

Source: www.sisterlocked.com

8 Mistakes to avoid while ironing your hair continued …

8 Mistakes to avoid while ironing your hair continued ...

Source: health11.com

healthy ageing healthy skin

healthy ageing healthy skin

Source: www.blackmores.com.au

6 Common Hair Care Mistakes to Avoid

6 Common Hair Care Mistakes to Avoid

Source: ashleybeautyblog.wordpress.com

Daily Hair Care Mistakes That You Should Avoid- khoobsurati

Daily Hair Care Mistakes That You Should Avoid- khoobsurati

Source: khoobsurati.com

Françoise Hardy: Beauty Icon

Françoise Hardy: Beauty Icon

Source: www.popsugar.com

15 Mistakes You Should Always Avoid In Hair Care

15 Mistakes You Should Always Avoid In Hair Care

Source: www.viralthread.com

Does Shampoo Expire? Find Out the Truth About Its …

Does Shampoo Expire? Find Out the Truth About Its ...

Source: healthstylehub.com

Beauty & Style Archives

Beauty & Style Archives

Source: www.firsthealthmag.com

10 PARENTING MISTAKES WE SHOULD AVOID

10 PARENTING MISTAKES WE SHOULD AVOID

Source: www.youtube.com

11 Costly Customer Survey Mistakes You Should Avoid …

11 Costly Customer Survey Mistakes You Should Avoid ...

Source: www.cxservice360.com

Common Hair Removing Mistakes You Should Avoid

Common Hair Removing Mistakes You Should Avoid

Source: www.lifestylehits.com

10 Mistakes that you Should Avoid When Furnishing Your Home

10 Mistakes that you Should Avoid When Furnishing Your Home

Source: www.mylivingroomideas.com

10 Mistakes that you Should Avoid When Furnishing Your Home

10 Mistakes that you Should Avoid When Furnishing Your Home

Source: www.mylivingroomideas.com